Ronny Haraldseid

BDR Norge, Brightvision

Bor: Budapest, arbetar på distans
Roll: Business Development Representative

Ronny tröttnade på det hektiska arbetslivet i Norge och antalet regndagar i Bergen (350 regndagar/år). Idag bor han i Budapest tillsammans med sin sambo och hennes son och arbetar som BDR på distans på Brightvision.

– På Brightvision jobbar jag som Business Development Representative, mina arbetsuppgifter är att boka möten och bearbeta våra kunders norska marknader. Varje vecka har jag 3-4 olika projekt som jag ringer på. Just nu arbetar jag med IBM, Netapp och Qlik. Det som är så bra är att jag väljer själv hur jag vill lägga upp mina dagar, jag bestämmer själv vilket projekt jag vill ringa på och när.

En vanlig dag på jobbet för Ronny börjar med en kopp kaffe och ett morgonmöte med det Norska teamet på Brightvision. Mycket av kommunikationen mellan medarbetarna sker via Skype där han ser sina kollegor genom webbkamera.

– Ibland har vi möten med kund eller internt och ibland ringer jag till någon kollega på Skype bara för att tjöta lite. Att jobba på distans kan ju annars bli ensamt men jag känner att jag har bra kontakt med mina kollegor. Efter sommaren ska jag åka till kontoret i Göteborg och hälsa på alla, säger Ronny.

Innan Ronny började på Brightvision så var han teamleader och projektledare på Altibox som säljer telefonilösningar. Han hade ansvaret för upplärning av anställda och hade kontakt med deras storkunder.

– Jag tröttnade på att det var precis samma saker jag gjorde om och om igen. Det slutade vara utmanande att gå till jobbet. På Brightvision däremot så lär jag mig saker varje dag. Det är hela tiden nya kunder, nya projekt, nya IT-lösningar och nya pitchar man ska ge sig in i. Det blir därför aldrig tråkigt. Ingen dag är den andra lik och det passar mig

Det finns en röd tråd genom hela Ronnys yrkesliv. Han har alltid på något vis arbetat med service och sälj. Från kassan på bensinmacken, till Business Development Representative på Brightvision så är det fokus på att prata med människor.

– Kombinationen mellan det sociala i att prata med människor, det flexibla i att själv kunna lägga upp mina timmar och det utmanande i att ständigt lära mig nya saker är anledningen till att jag trivs på Brightvision.