Helena Börjesson

Trainee, Brightvision

Bor: Göteborg
Roll: Trainee

Helena började som trainee på Brightvision i januari 2016. Innan det läste hon företagsekonomi på handelshögskolan och bodde i Rom ett halvår för att lära sig Italienska. Medans hon studerade så jobbade hon även med Handels rekrytering för att få ut studenter i arbetslivet.

– Det var när jag arbetade med rekrytering på Handels och fick större ansvar för konsulterna och kunderna som jag fick upp ögonen för försäljning och ledarskap. Jag insåg att det var det jag ville arbeta med när jag tog examen.

Att vara anställd som trainee på Brightvision innebär att man är tänkt att utvecklas och ta ett större ansvar inom passande roll. Det finns olika vägar att gå – de främsta alternativen är att ta större ansvar inom försäljning eller gå mer mot projektledning.

– Jag började på Brightvision för fyra månader sedan och jag har nu börjat vara assisterande projektledare i några projekt. Tanken är att jag ska börja driva mina egna projekt efter sommaren. Dessutom så har jag, på grund av min bakgrund inom rekrytering, fått vara med på en del anställningsintervjuer och är med och startar upp ett nytt arbetsområde inom rekrytering på Brightvision. Jag har ett möte med min chef varje vecka och går igenom min utveckling och vad jag vill göra vidare. Det är grymt bra. Dem tar verkligen tillvara på mina intressen och erfarenheter

Om Helena beskriver Brightvision med tre ord så säger hon: Energi, ambition och värme.

– Energi säger jag för att alla är så glada och öppna. Det märkte jag direkt när jag kom på min första anställningsintervju att det fanns sån bra energi på kontoret. Ambition säger jag för att alla vill utvecklas och jobbar för få ett bra resultat. Den kulturen finns verkligen inom bolaget. Sen säger jag även värme för att alla hjälper varandra och coachar. Det uppskattade jag när jag var ny. Det fanns alltid någon att fråga